Nakweek

Aan het eind van de zomer zet ik meestal jonge koppels apart die onervaren zijn om oefening op te doen. Lukt het wel is het mooi meegenomen, lukt het niet: jammer volgend jaar weer een kans.
Ditmaal zijn het 4 ”koppels” en inmiddels zitten er daarvan 3 in de blokken.
Blace en Grace zijn nog jong en hadden het begin van het seizoen voortijdig hun nest verlaten ( eitjes had ik overgelegd ) dus zij mogen het nog 1 keer proberen. Dit is een getekend ( witmasker ) koppel
Akay en Marah had ik ook al eerder apart gezet om te proberen te koppelen nadat de eerste zijn popje Surya was verloren. Dit leek gelukt te zijn, maar zij durfde het blok niet in en had onbevruchte eitjes op de grond gelegd. Ook zij is nog heel erg jong. Dit keer gaat ze wel het blok in. Het gaat hier om een cinnamon witmasker man en cinnamon opaline witmasker pop.
Elmo en Blanche heb ik apart gezet in de hoop dat zij een koppel gaan vormen. De eerste heeft al 2 vrijgezelle poppen gehad, maar haar nog niet. Wel leek hij steeds meer naar haar toe te trekken. Blanche hangt daarentegen al 2 jaar aan een ander koppel vast. Tot mijn verbazing zitten ook zij al beiden in het blok. Hij is een getekende witmasker en zij is een df gezoomde bonte witmasker.
Pluk en Poekie heb ik teruggenomen als koppel zijnde, maar lijken dat niet te zijn : zij zijn ook de enige die ik nog niet in het blok gezien heb. Het betreft hier een bleekmasker man en een witmasker lutino pop.
Alle vogels zijnĀ  hier te vinden