Knipbeurt Flappie

Al een paar jaar drijft Flappie me tot wanhoop ! Zoals je op het eerste filmpje kan zien jaagt hij continue op zijn pop en moet iedereen in zijn buurt het ontgelden. Overmatige hormonen! 2 Jaar geleden heeft hij een implantaat gekregen om deze af te remmen, helaas zonder succes. Alleen tijdens de kweek gaat het goed, maar dit gedrag is zeker al 3 jaar aan de gang.

Voor mij was de maat dan ook vol ( Twinky is al een nagel kwijt en was bang haar vandaag of morgen echt dood in het nachthok te vinden ) Ik had al foto’s gemaakt om hem te herplaatsen, hetgeen wat me tegen hield is dat hij dit gedrag ergens anders ook vast gaat vertonen.

Iemand die met papegaaien kweekt nog raad gevraagd of die een idee had.

Het antwoord was: ‘Probeer hem eens te knippen” Dom dat ik daar zelf niet aan gedacht had, want dat is juist hetgeen dat ik anderen wel eens aanraad, bij overmatig broeds gedrag. Mensen doen dit meestal niet omdat ze het zielig vinden. Ik geef dan altijd mee, dat er niets zieligs aan is aan de manier hoe ik knip ( ze kunnen gewoon nog vliegen, maar zijn wat beperkter ) ik denk dat dit gedrag erger is dan tijdelijk het vliegvermogen wat indammen zodat¬† ze niet zo kunnen jagen. Het wordt vaak toegepast bij papegaaiensoorten zodat de pop vd man weg kan komen en het daar anders ook letterlijk dode vogels tot gevolg heeft.

Afijn , ik heb inderdaad de schaar er in gezet, en in het 2e filmpje  kan je het resultaat zien. Wat een rust!