Donald ( kakariki ) overleden 😥

𝗗𝗼𝗻𝗮𝗹𝗱
*𝟮𝟴-𝟬𝟭-𝟮𝟬𝟭𝟬 † 𝟮𝟲-𝟬3-𝟮𝟬𝟮𝟮
Donald en Daisy kwamen als eerste andere kromsnavels naast de valkparkieten in mijn bestand.
Het was de bedoeling dat ze naar buiten in de volière zouden gaan, maar daar vond ik ze te leuk voor en besloot dat ze binnen mochten blijven.
Ik kwam er al snel achter dat samen met de valkjes in 1 kooi houden geen optie is. Ze zijn veel te druk en te dominant. Toen Daisy in 2016 overleed, besloot is dus ook dat er geen pop meer bij zou komen voor hem.
In 2018 kreeg hij bulten onder zijn pootjes en werden deze dik. en moest zijn ring eraf gehaald worden. Desbetreffende vogelarts zei dat het een xanthoom was ( ontsteking ) en dit met zijn cholesterol te maken had omdat hij veel te dik was. Dat kon wel, want hij was ook best ploffie zeg maar. Ik kreeg toen anti- biotica en pijnstilling mee en dat ging toen best goed..
In 2020 had hij weer last van zijn poot omdat hij ergens achter was blijven hangen en omdat hij last bleef houden, naar mijn ”eigen” vogelarts gegaan die meteen over de bulten onder zijn voetzolen begon omdat hij dit niet vertrouwde.
Ik het verhaal van 2 jaar daarvoor verteld , maar hij wilde graag foto’s maken. Het bleek dus dat hij helemaal onder de bottumoren zat en dit allemaal aan elkaar was vergroeid inmiddels!! En hij dacht dit toen ook al bij de longen te zien zitten. Helaas niets aan te doen dus.
De laatste weken, kon hij slecht klimmen, hij zat altijd graag boven, maar dat lukte niet meer. Wel was hij dominant als altijd tegen de rest en at en dronk nog prima.
Helemaal onverwachts was het dus niet, maar het kwam toch wel als een verrassing hem vanmorgen dood op de grond van de volière te vinden.
Rust zacht kleintje, ondanks alles zullen we je gebrom wel missen.
                                                                                                         Kan een afbeelding zijn van vogel