Ik ben Caroline ter Stege, getrouwd :3 kinderen en woonachtig in Dordrecht.

Vroeger heb ik altijd grasparkieten gehad, dus de liefde voor vogels is er met de paplepel ingegoten.

Nadat er 2 valkparkieten tegelijk arriveerden en deze een nestje op de grond begonnen ( 2003) is het valkenvirus begonnen.

Inmiddels staan er 2 buitenvolières met een bestand van ongeveer 60 kromsnavels waarin de valkparkieten de overhand hebben.

Ook binnen wonen er nog enkele vogels voor de gezelligheid.

De kweek vindt alleen plaats tijdens het broedseizoen ( maart-september )

Waarom kweken in kweekkooien en niet in de vlucht?

Heel simpel: ik heb  koppels zitten waar ik niet meer mee kweek, door bv. de hoge leeftijd . Deze vogels gaan niet weg en mogen gewoon de rest van hun leven bij mij doorbrengen.

Daarnaast is het daardoor ook zeker wie de ouders van de jongen zijn.

Vandaar deze weloverwogen beslissing de koppels waar mee gekweekt wordt apart te zetten in deze kooien waar ze alleen tijdens het broedseizoen in zitten.

 

De meeste vogels die in mijn bezit zijn , zijn getest op PBFD, polyoma en KDS/PDD. De  vogels die nieuw in het bestand komen worden er standaard op getest.

Alles is getest op chlamydia.

Daarnaast laat ik regelmatig ontlasting onderzoeken, zodat ik zeker weten dat alles gezond is.

 

De jonge valkjes gaan hier weg met een gezondheidsverklaring van een vogelarts en een vogelpaspoort.

Tot nu toe ben ik de enige valkparkietenkweker die hier mee werkt! Helaas zie ik wel eens een herplaatser van mij voorbij komen zonder dat ik het weet. Let wel dat het medische deel van het paspoort geen enkele waarde meer heeft als het niet bijgehouden wordt of zodra een valkje bij een andere ( ongeteste ) vogel wordt geplaatst!

 

Iedereen is altijd welkom bij me te komen kijken, maar...wel met de intentie daadwerkelijk een valkje bij me te halen. Ik ben nl. geen bedrijf en kweek voor de hobby.

In verband met de rust van de vogels en de hygiëne is het niet mogelijk voor de bezoekers de volière of kweekruimte zelf te betreden.

 

Vanaf komend kweekseizoen ( 2017 ) ben ik helaas genoodzaakt aanbetalingen te gaan vragen, daar er te veel vogels gereserveerd worden en de mensen hun afspraak niet na komen door naar een ander toe te gaan , of helemaal niets meer laten horen. Dit geld kan alleen terug gekregen worden als een gereserveerde vogel van mijn kant om welke reden dan ook niet door kan gaan.                                                                              


Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK