zondag 17 mei 2020De kweek loopt tot nu toe voorspoedig. Bij een aantal koppels is de tweede ronde al aan de gang.

De eerste DNA testen zijn de deur uit: de uitslagen zijn daar ook al van bekend.


Onderstaand bericht wil ik graag nog even onder de aandacht brengen: het kan niet vaak genoeg gezegd worden!

( Gekopieerd en geplakt van mijn facebookpagina )


BELANGRIJK BERICHT!!!

Wat is er dit jaar aan de hand met de verkoop en aanschaf van jonge valkparkieten?
Alhoewel al sinds 2014 bij wet verboden, zonder goede reden, vogels met handopfok groot te brengen, worden deze regels dit jaar massaal aan de laars gelapt!
Ik zie in iedere groep voorbij komen dat ze te vroeg worden opgehaald, en bewust worden verkocht om te pappen. Kwekers die hun vogels te vroeg weg doen met 6 weken omdat ze zelf zouden kunnen eten. Mensen die daardoor problemen krijgen omdat hun nieuwe huisgenoot zo stil is. Mensen , deze vogels eten nog niet zelf!! Geloof die mooie verhaaltjes niet dat ze zonder pap niet tam te krijgen zijn. Wacht met ophalen tot je gevederde vriendje echt zelfstandig is! Geeft de kweker aan dat de vogel dan naar een ander gaat en hem/haar niet wilt reserveren? Dit tekent de kweker en wees zelf zo wijs daar geen vogel vandaan te halen. Breng geduld op om te wachten! Het bespaart je zoveel ellende! Deze wet is er niet voor niets gekomen.

https://www.nvwa.nl/…/papegaa…/scheiden-van-papegaaiachtigen


Een valkparkiet mag officieel met 51 dagen bij de kweker vandaan en niet eerder.Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK